Børn gør bare hvad de bliver bedt om
Børn gør bare hvad de bliver bedt om

Jeg havde opdaget at der var nogle temmelig fedtet tallerkener m.v. i skufferne og kunne ikke forstå at opvaskemaskinen skulle være så dårlig til sit arbejde, vi skyllede jo servicen af.
Det nagede mig et stykke tid, indtil et tidspunkt hvor vi havde spist aftensmad, og vi bad vores piger Sif og Sigyn om at bære deres tallerkener ud i køkkenet når de var færdige med maden.
Der hørte jeg lyden af køkkenskuffen og tænker at det var mærkeligt, for vi havde ikke bedt dem hente noget, så jeg går ud kigger efter. Det viser sig så at de, og med ‘de’ mener jeg især Sigyn har stilt deres brugte service ned i skufferne til det rene. Jeg spørger ind til det, og de kommer med verdens mest naturlige forklaring set fra børn på 4 og 5 år.

“Jamen Farmand, du siger da selv at vi altid skal stille ting tilbage hvor vi tager den fra!”

Jeg overgiver mig og fralægger mig mit “opdragende” ansigt, for de har jo ret, jeg har aldrig gjort dem opmærksom på undtagelser i reglerne, men for god ordens skyld får vi lige talt om at denne regel heller ikke gælder for tallerkener og kopper, indtil videre.

Det er alligevel ret svært at irettesætte nogen over noget man selv har bedt dem om, så den her må være på min egen regning.

Måske skal vi bare opfinde en selv-opvaskende-og-selv-sorterende-køkkenskuffe.

Børnelogik og verden i børnehøjde

I store træk er børn generelt dejligt simple og logiske, og skal man kunne følge dem, må man være lige så simpel. Lavpraktik er bare ikke altid nemt for os gamle, vi har en tendens til at skulle gøre alting så besværligt for at det hele kan passe ind i vores pokkers kasser.

Vores pigers logik er fantastisk og nogle gange lidt beskidt, men hvad med jeres unger, hvad har I oplevet?

Kærlig hilsen
mariusanhaltlillelogo

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *