Cirkus Baldoni’s Børn i manegen med børn fra Baggesenskolen i Korsør
Cirkus Baldoni’s Børn i manegen med børn fra Baggesenskolen i Korsør

Cirkus for og med børn

Cirkus Baldoni har fundet på en ret sej ide, Børn i manegen hedder det. Som jeg forstår det så går det i sit korte træk ud på at de invitere skoleklasser med til at lave cirkusforestillingen, eller lægger op til at skolerne kan “invitere” sig selv.

Uanset om det er det ene eller andet så er det en fantastisk ide. I forhold til at cirkus i grimme træk er ved at uddø lige så stille, så skaber det en smart interaktion at lave cirkus hvor skoler o.l. deltager. Det er sundt og grænseoverskridende for børnene, og det forøger billetsalget så cirkusset overlever, da alle forældre, bedsteforældre, onkler, tanter osv. jo naturligvis gerne vil ser deres egne små artister i manegen. Så det holder ikke kun liv i barnedrømmens cirkusliv, det gør det også muligt for børnene at deltage selv.

Og så kom dagen og tiden hvor de små klasser fra Baggesenskolen i Korsør skulle deltage i cirkusforestillingen med Cirkus Baldoni. Forestillingen skulle være den 4. maj 2017 kl. 17, og vores ældste datters klasse, parallelklassen og vist et par andre klasser var inviteret til at deltage i forestillingen.

Der blev trænet i gymnastiktimen i ugerne op til, og især på dagen holdt de både en generalprøve og det hele. Man kan roligt sige at flere af ungerne var totalt klar på deres artisteri, ikke mindst til glæde for familierne.

Cirkusteltet var fyldt til randen, det har jeg ikke set før hos Baldoni. Der var fyldt med kamera-klare forældre, bedsteforældre m.v. som ville forevige deres smukke børns fantastiske cirkusbedrifter. Ikke mindst vores kamera var klar! Det var egentlig ikke planlagt at vi ville filme hele forestillingen, men da man ligesom havde filmet det første og det andet, og der var langt til at vores egen datter skulle på scenen. Ja, så virkede det bare mest “lige til” at lade kameraet filme det hele. Efterfølgende hørte vi også om nogle børn der ikke nåede med af den ene eller anden årsag, og familiemedlemmer der sikkert heller ikke kunne, så det virkede kun som en relativ humanitær ide at dele filmen også, så de der ikke nåede cirkusforestillingen alligevel kunne få lov til at se den, og ikke mindst se det barn/den klasse som de måtte have en relation til.

Børn i Manegen med børn fra Baggesenskolen i Korsør

 

Hele videoen er lige knap to timer lang og det er måske en anelse langt at se, hvis du kun er interesseret i det børnene fra Baggesenskolen laver, så jeg har her noteret ca. tiderne for hvornår hvilken gruppe er på, og så kan du blot klikke frem til det.

God fornøjelse!

00:09:47 De helt vilde seje jonglører
00:23:23 De herlige hulahoppere
00:36:21 De Sjippende Showkids
01:10:39 De listige linedansere
01:35:30 De fantastiske akrobater

For god ordens skyld vil jeg i samme omgang takke Cirkus Baldoni (og vores børn) for et godt arrangement, og naturligvis henvise til at I alle sammen husker at gå i cirkus i den virkelige verden også.

Cirkus Baldoni

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *