Døden kan godt være smuk
Døden kan godt være smuk

Jeg maler ikke mine negle sorte, eller bruger sort læbestift. Jeg deltager ikke i rave parties og drikker ikke absint. Faktisk drikker jeg stort set slet ikke, så måske er det problemet. Det kunne være jeg burde gå lidt til flasken for at komme forbi min tiltrækning til døden.

 

Inden misforståelser og fordomme allerede nu begynder at komme, for de plejer at dukke op efter de første par linjer, især hvis der er tilknytning til de sociale medier. Så bør jeg lige nævne at det ikke er døden som tilstand eller begivenhed jeg er tiltrukket af!

 

Nej, det der tiltaler mig er først og fremmest alle de gamle mere eller mindre religiøse og/eller videnskabelige forfattere, der har skildret døden igennem deres værker. Der findes en hær af gamle bøger som er fyldt med smukke illustrationer af, kort sagt; død! Der er bare mange imellem, der så ganske nemt kan betegnes som smukke.

 

Om end der er tale om palæontologi bøger som f.eks. ”Traité de paléontologie” fra 1855, bøger der vedrører anatomi som ”De humani corporis fabrica libri septem” fra 1568, eller mere religiøst betingede bøger som ”De kapelle der dooden” og ”De algemeene doodenspiegel” fra 1737.
For slet ikke at tale om nogle af Leonardo da Vinci’s tegninger. Ja, så er der bare noget ved de gamle bøger, der gør at jeg bliver helt draget af deres mange detaljeret illustrationer.

 

Jeg er så begyndt at affotografere de gamle illustrationer og genskabe dem til at hænge på væggen, da jeg syntes det er ekstrem synd at alle de smukke billeder skal gå til glemme på en bogreol.
Jeg var jo i gang med at genskabe gamle kort, så hvorfor ikke også gamle bøger, når nu udstyret var fremme som man siger.

 

Jeg føler ikke, at jeg er den eneste, som syntes at knogler kan være smukke. Jeg håber det ikke i hvert fald, for så vil min egen passion – og brugt tid – på emnet, være en anelse spildt!

 

Men vi får se, måske får historiens knogler en plads på væggen i flere hjem.
Nogle af mine genskabelser kan ses via min side her: Anhalt Design.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *