Far, hvad er en politiker ?

Nu er der snart valg, igen… Når vi bevæger os rundt i byen er der fyldt godt op med alle de hersens valgplakater, og vores tøser finder det ganske fornøjeligt at kigge på alle de mange mennesker og vælge deres favoritter ud fra deres visuelle fremtoning.
Umiddelbart er som udgangspunkt de kvindelige kombattanter der ligge i høj kurs, da alle drengene ser onde ud siger pigerne.

Jeg selv er ikke den store tilhænger af demokratiet, i hvert fald ikke det repræsentative demokrati der de sidste mange år har været grundlag for den danske model. Men man er nød til at gå på kompromis for at få indflydelse, derfor er jeg nød til at afgive en eller anden form for stemme hvis jeg, ønsker at være en aktiv del af mit land.

Men jeg er splittet i sytten sind, både det med overhovedet at skulle stemme på et system jeg ikke tror på, og dernæst at skulle stemme på én som jeg i bund og grund ikke tror på vil tilsidesætte sine egnes behov for at opfylde andres, hvilket jeg mener er en nødvendighed for at et repræsentativt demokrati kan fungere optimalt overfor ét samlet folk.

Så hvem skal jeg dog stemme på, hvem kan jeg finde som vil skabe et samfund uden som sine egne behov, hvor alle børn har lige muligheder, lige rettigheder og lige pligter, og ikke mindst adgang til den hjælp når livet ikke altid går samme vej som drømmene. En der kan sikre at de store kan blive større, men også sikre at det ikke er de små som de store bliver større på, og derfor samtidig at de små kan blive præcis den størrelse de selv ønsker. At alle er lige frie til at gøre hvad de vil, og ingen kan/vil gøre noget som kan have en negativ påvirkning på andre. At alle kan blive behandlet lige hurtigt og lige godt i alle trin i samfundet, uanset status og økonomi.
Sådan en politiker er en nødvendighed for at det repræsentative demokrati kan fungere optimalt ud fra hele folket, men sådan en politiker kan ikke findes og er utopisk at drømme om. Derfor er det repræsentative demokrati også utopisk at arbejde med, men som romerne opdagede, så længe pøblen får at gladiatorshow en gang i mellem og vi giver vores slaver lidt belønning, så er folket nemmere at styre og risikoen for oprør er minimeret.

Mennesker et generelt nemme at bilde ting ind, og nemme at flytte fokus for, derfor er de nemme at kontrollere.
I mellemtiden skal jeg så overveje hvem jeg gerne vil styres af, og hvem jeg vil lade være den der kan få lov til at bilde mig ting ind.
Så hvem skal jeg stemme på? Forslag modtages gerne …

Kærlig hilsen

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *