Lav selv hul i strandsten
Lav selv hul i strandsten

Flere har efterhånden spurgt om hvordan man selv kan lave små huller i små sten, f.eks. sådan nogle som man finder på stranden, så man kan putte dem i sin halskæde m.v.

Det er egentligt ikke særligt svært, men det kræver en vis portion tålmodighed da man nemt ødelægger sig udstyr hvis man arbejder for hurtigt.

Omvendt set, så er udstyret også ganske sikkert at bruge for børn under vejledning og overvågning af en voksen, så det er ret sjovt at lade børnene selv være med til at lave deres egne halskæder med sten de finder på stranden.

Jeg vil ikke give en aldersgruppe, jeg har set børn på 4 år der mestre det ganske fint, og også set unge på 13-14-15 som jeg aldrig ville overlade værktøj til. Det må være op til forældre og/eller den der kender børnene at vurdere om det enkelte barn er sikkert med værktøj i hånden.

For at gøre det nemmere for de visuelle har jeg her lavet en video der viser fremgangsmåden om hvordan du selv laver hul i dine strandsten, og lagt den på youtube. Egentlig var filmen til en af mine andre hjemmesider, men selve vejledningen er jo den samme uanset hvor man ser den.

Du skal bruge:

En sten
Et diamantbor
En lille boremaskine af samme type som en dremel
En fleksible forlængerarm til boremaskinen
Vand
Sikkerhedsbriller

Og så se videoen for at få en ide om hvordan du får lavet hul i stenen. Er der noget du ikke helt forstår, eller har du andre spørgsmål til processen så hold dig ikke tilbage med at skrive, evt. i kommentarfeltet her på siden.

Har du ønsker om andre vejledninger, og ikke mindst, har du med min vejledning lavet huller i dine egne sten, så skriv endelig også, og send gerne billeder til mig, det er kun spændende at se hvad andre får ud af det.

Jeg kan godt hyres til at komme ud og undervise på et mere personligt plan i at lave sine egne halskæder o.l. både til enkelte, mindre grupper og klasser m.v.
Kontakt mig her hvis dette har interesse.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *