Mit eget minde for alle historiens dræbte hekse
Mit eget minde for alle historiens dræbte hekse

Sidste år (2016) skrev jeg hele to indlæg på bloggen vedr. Sankt Hans “festen” og mine tanker omkring både den officielle tradition (Sankt Hans) og om den oprindelige traditionen (solhvervet).

Jeg bønfaldt og appelleret til at man ikke brændte heks af og dermed fejrede udryddelsen af vores egen forfædres kloge koner og mænd, men at man i stedet naturligvis i stor stil fejrede frugtbarheden, solhvervet, kærligheden, sammenholdet og ikke mindst alle de elementer der binder sommeren og årets hjul sammen. Jeg råbte ikke højt nok og blev ikke hørt, tvivlen er om jeg overhovedet var blevet hørt hvis jeg havde råbt højere.

Til min store sorg er det blevet oplyst mig at gruppen “Korsør holder … sammen” der er den arrangerende kraft bag Sankt Hans festen i Korsør ikke agter at droppe heksen, men giver mig svar på tiltale og ytre at de ønsker at beholde deres tradition omkring fejringen af at brænde et andet menneske af.

Et ukendt antal myrdet

Det rammer mig i både hjerte og sjæl, og gør ondt, ikke mindst fordi at det er så tæt på. Den sidste hekseprocess som dog heldigvis blev frifundet, var anklaget for under 100 år siden. Hvor mange der på Europæisk plan blev dræbt i hekseforfølgelsen er mig ukendt, en googlesøgning fortæller omkring 40-50.000 mennesker blev myrdet som hekse, hedninge, kættere osv, men kloge hoveder der kan noget med tal siger at antallet sandsynligvis er langt langt højere end det, muligvis oppe i milliontal samlet set. Der blev myrdet både kvinder, mænd og børn for hekseri, og Danmark alene kan skrive under på at have myrdet omkring 1000 af de såkaldte hekse.

Det rammer mig personligt

Det rammer mig meget personligt fordi vi taler om mennesker der bare er lidt anderledes end flertallet, mennesker der kan fjerne hovedpine med deres hænder! Mennesker der er clairvoyante! Mennesker der er spirituelle og ligger deres lid og bøn til moderjord og til kærlighed, frem for den kristne gud! Mennesker der lægger tarot, tror på krystaller, tror på feer, får fremtidssyn, taler med træer, taler med høns, kigger i kaffegrums, kan noget som ikke kan forklares, umiddelbart …. Mennesker der bare er en smule anderledes, på den seje måde. Gad vide hvor mange af jer andres familiemedlemmer der kunne puttes ind i en af de kategorier?!

Det rammer mig personligt fordi, havde det været i dag, så havde traditionen forfulgt min egen mor, min kone, min søster, for slet ikke at tale om min niece, jeg selv var også blevet anklaget, forfulgt og dræbt, og jeg tør slet ikke tænke på hvad de havde gjort ved mine børn efter de var færdige med at udrydde resten af familien.

Derfor rammer det mig som en ækel og vulgær tradition.

Et håb, en drøm

Jeg ønsker og drømmer om den dag hvor alle stadigvæk kan holde fest sammen! Men istedet for at fejre et folkemord, for helt ærligt det er altså dét i gør, muligvis uvidende, men er det så ikke på tide at blive klogere?! Så drømmer jeg om den dag hvor ikke kun I, men vi alle sammen kan fejre solhvervet, solen, sommeren, frugtbatheden, lyset og kærligheden, hvad som helst dejligt der kan dyrkes i fællesskab. I stedet for at fejre at en gruppe har myrdet og brændt folk fra en anden gruppe, det giver mig ingen mening i nutidens såkaldte oplyste samfund.

Min egen tradition for at rense luften efter din tradition

På fredag vil der blive tændt rigtig mange bål, og mange af dem vil have hekse på toppen. De vil blive futtet af, forhåbentlig i uvidenhed, for at fejre mordene på alle de smukke harmoniske mennesker der har måtte lade livet fordi andre har frygtet deres evner og anderledeshed.

Det betyder at luften bliver fyldt med en mørk og kærlighedsløs røg, og det kaster en skygge i mit hjerte.

Jeg har derfor besluttet at rense luften og mindes, ikke folkedrabet, men mindes de døde. Jeg vil på fredag tage ud, mig og min tromme og mit blæsehorn og ikke mindst mit hjerte og mine tanker, og så vil jeg sende lys og kærlige tanker at alle de hekse der igennem tiderne er blevet myrdet, og i visse lande stadigvæk myrdes bare for at være anderledes.

Min uforbeholdne kærlighed til dem!

Min plan er intet andet end at tage ud og mindes de døde, med kærlighed. Jeg har besluttet at gøre det hvert år på denne samme dag hvor andre fejre hekseafbrændingen, så fejre jeg livet og mindes de døde sjæle der måske præcis på denne dag har mere brug for gode tanker, end for at blive brændt, igen og igen.

Jeg gør det til en begivenhed og offentliggøre den, her og på facebook  osv. Dette er for at få afklaret to ting.

Èt: Jeg gør det, gerne alene om det er. Det er min plan, det er min ide, og ingen er tvunget til at være med.

To: Andre der gerne vil have muligheden for at være med, fordi de måtte mene at det er en god tanke, og de har både tid og lyst til at tromme med, og/eller bare lytte til min tromme. De skal være hjertelig velkommen, måske bliver mindet stærkere hvis man er flere om at dele den?!

Så jeg beder ingen om hjælp, jeg kan godt selv, men jeg åbner gerne mine arme og min lille ceremoni for dem som måtte kunne, og ville, være med i fællesskab til at skænke en minderig tanke til både livet og de døde i godhedens tegn.

Jeg byder dig velkommen, både dig som bliver inspireret til at sende dine egne minder andetsteds fra, men i allerhøjeste grad også dig som møder op til min ceremoni for at være med til at forstærke energierne.

HER SER DU BEGIVENHEDEN PÅ FACEBOOK:
https://www.facebook.com/events/296123797501950/

De kærligste hilser

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *