Mon de egentlig spiser is i forsvaret?
Mon de egentlig spiser is i forsvaret?

(Godt nok en ældre episode, men sikkert aktuel for mange)

Det er ikke fordi vi har piger. Vores piger er meget med på det der drenge-noget, den yngste elsker Spiderman og camouflage, og den ældste vil gerne være krigerprinsesse og skyde med bue og pil fra hesteryg, og deres apokalyptiske lege handler også tit om at overtage verdensherredømmet med ondskab. Indtil far eller mor rømmer sig, og to små pige-stemmer siger inde fra det andet værelse “men, vi leger bare!”.

Farmand, det er mig, er ude og gå en tur med Sif, det er vores ældste. Der kommer én af søværnets store blå helikoptere flyvende lavt ind over os. Farmand der elsker store maskiner og krigsfilm og andre rædsomme ting peger som en lykkelig lille dreng op mod himlen og jubler “Se Sif, én af søværnets helikoptere”, Sif kigger noget mere afdæmpet på sin far, hvorefter hendes første umiddelbare tanke IKKE er ‘wow en helikopter’, men mere noget hen i retning af at en helikopter der flyver mod byen naturligvis kun kan have én mission, nemlig at hente is.

Der er noget skønt ved børns naive og helt naturlige tilgang til tingene, og den manglende interesse for krigsmaskinen var ikke fordi det var en pige, men udelukkende fordi is fylder meget mere i livet hos et 4 årig barn end militært udstyr, og guderne ske tak og lov for det.

Deres interesse for store maskiner er dog vokset siden skal jeg da lige love for.

Med kærlig hilsen
mariusanhaltlillelogo

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *