Motion på rulleskøjter
Motion på rulleskøjter

De sidste mange år er jeg stille og roligt blevet tykkere og tykkere, det er ganske vist. Ikke på mine ankler, ben, håndled eller arme, men på min mave, udelukkende på min mave.

Jeg er både blevet ældre ( 40 ) og jeg er dengang også stoppet med at ryge. Ja da, undskyldende forklaringer kan der være nok af, men til syvende og sidste er det hovedsaligt fordi jeg IKKE BEVÆGER MIG NOK! og det gælder nok også for 98% af resten af jer i samme situation.

Jeg prøvede at løbe lidt for helbredets skyld, men løb træt i det ret hurtigt. Yes, dovenskab længe leve!
Jeg kiggede på mine venner og bekendte, og så at de cyklede rundt i skovene, og hvor end det med skovene lød skide skægt, så var delen med at cykle ikke lige noget der appellerede til mig.

Sådan, 2-0 til mig mod motion!

Jeg er så i den grad gammel skater, på rullerskøjter vel at mærke. Og mine skøjter er jeg mere eller mindre vokset fra, jeg kunne ihvertfald kun finde halvdelen.

Jeg gik så hen og forelskede mig i et par terrængående rulleskøjter, eller Nordic Skates som de så geografisk smukt også kaldes. Sån umiddelbart tænker jeg at de er i familie med de hersens skike’s der har et vist blandingsforhold i mellem ski og rulleskøjter.

De var dyre skal jeg huske at sige fra mig selv! Jeg var på det tidspunkt (læg mærke til at jeg taler i datid lige nu) ret overbevist om at jeg under ingen omstændigheder kunne bevæge mig før jeg som minimum gjorde det på sådan nogle banditter, men at det på grund af prisen derfor var en ren umulighed.

Så det giver nu 3-0 til mig mod motion…

Så nåede vi den 28. januar 2017, altså dagen før jeg fyldte 40, vi skulle holde en lille komsammen for den allernærmeste familie. Og min kone og døtre havde købt en fin racerbane til mig i fødselsdagsgave som i øvrigt allerede nu er blevet flittigt brugt.

Inden alle gæsterne kommer kalder min kone Annamaria på mig, og beder mig hjælpe mig med at bære noget kameraudstyr op i en en stor papkasse. Hun er både professionel fotograf og dygtig musiker, og få fra tid til anden nogle sære pakker hjem med teknisk udstyr i. Hun har travlt og beder mig derfor hjælpe hende med at pakke det ud.

OG DER LÅ DE SÅ!!!! 
Den lille luskefisbandit havde ikke fået udstyr hjem, men havde i smug og hemmelighed fået bestilt terrængående rulleskøjter hjem til mig.

Mine helt egne SRB Nordic Cross Skate model XRS07, ohh yes…….

Og de er pivstore, de spændes på mine egne sko og hjulene er 20 cm i diameter. Købt hos X-skating i Tyskland, eddermame et godt sted at handle, totalt fantastisk kundeservice.

Meen så fantastisk en gave havde jeg ikke regnet med, det skete meget den dag jeg ikke havde regnet med, alt sammen godt. For første gang i min kones liv har hun kunne holde så længe på så mange hemmeligheder; Jeg er stolt!

Og så starter kapitel to med et nyt kapitel ét!

Nu havde jeg jo ellers lige vundet 3-0 mod motionen på den vedholdende undskyldning at jeg kun kunne motionere på SRB Nordic Cross Skate model XRS07, og at de var alt for dyre og besværlige at skaffe hjem.

Men nu lå de lige der i kassen foran mig, fedt, ikke længere mulighed for at bruge den undskyldning. Så måtte jeg jo bare afsted, men der kom gæster så tiden var begrænset. Jeg skyndte mig at rulle en tur for lige at teste dem, og efter 200-300 meter knækkede den ene spids på stavene, yes man bruger også stave til sådan nogle. Det er hvad der sker, men tænk, de sender da bare en ny spids fra X-skating! Herligt, de er for seje…

I dag den 2 feb. 2017, kom spidsen med posten og jeg kunne ikke vente med at komme ud og teste dem rigtigt.

Spidsen på staven blev skiftet ud, og afsted var jeg.

Ih guder, hvor der bare anderledes end at stå på “almindelige” rulleskøjter. F.eks. er det ikke bare en tungere skøjte, men den er også længere, og kræver derfor mere at drive og ikke mindst at dreje. Så er der stavene, de er noget totalt nyt for mig, og at får styr på dem føles lidt ligesom allerførste gang jeg skulle prøve at bakke med en trailer, jeg vil en vej, traileren vil en anden, ak ja.

 

Men omvendt så er der også meget jeg kan tage med fra mine gamle skater-dage på almindelige rulleskøjter. Balancen kan heldigvis genbruges kan jeg mærke, den er tæt på det samme. Dog skal den vist lige genoptrænes, men det er en mindre detalje. Benytter man benene til fremdrift så er det nogenlunde også tæt på in-liners, men man skal dog være mere forsigtig med vægtfordelingen. På den noget lettere, kortere og dermed mere manøvredygtige rulleskøjte er det nemmere at rette op på en potentiel faldsituation hvis man lægger vægten forkert, men er føles det mere som om;

Hvis du først at begyndt at falde, så kan du lige så godt forberede dig på at gøre det færdigt!

Faktisk kan jeg mærke på to sølle test ture at der allerede er forbedring, og det er en skøn motivation til at blive ved, og helt ærligt så er det skide skægt.

Lige nu mens jeg tester udstyret og får det ind under huden, så tester jeg ikke mindst mig selv. Det skal være sjovt, pokker ja, ingen gad motionere hvis de ikke fik noget ud af det. Nogle er motiveret af det de kan se i spejlet og selvom mit delmål er at ombygge min mavedunk til en mere “normal” mavestørrelse, så er min motivation i store træk at det skal være sjovt og spændende.

Jeg træner også kun på hårdt underlag nu mens jeg lige mærker det hele an, men jeg glæder mig uforbederligt meget til at komme derhen med mig selv hvor jeg mener det er forsvarligt at hoppe en tur i skoven.

DET BLIVER SÅ FEDT!

Så målet er at blive ved for evigt, for et sådan mål skal helst holde længe.
Men delmålene er blandt andet:

 • at komme endnu mere ud i naturen (endnu meget mere)
 • at tabe 8-10 kilo på dunken
 • at bygge noget af mit fedt om til muskel
 • at forbedre min kondition
 • at styrke min koncentration
 • at blive endnu gladere (jeg er generelt, men har hørt at motion også virker der)
 • at blive mere adræt (jeg er så stiv i flere af mine led og tror det skyldes for lidt bevægelse
 • og vigtigst af alt, at leve længere så jeg kan nyde mine børn endnu mere

Det burde ikke være umuligt, ej heller urimeligt, med sådanne mål. så følg med på bloggen så ser vi hvor det ender. Eller endnu bedre, køb dine egne Nordic Skates og lad os træne sammen!

1 Comment
 • by Louise Posted 3. februar 2017 10:45

  Happy happy happy…..skøn overraskelse af en skøn kone❤ Håber du får de fedeste oplevelser med din gave -som taler noget mere til mig, end en fiskestang??

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *