Min datters første kæreste – Farmands køkken-monolog
Min datters første kæreste – Farmands køkken-monolog
Sif Tigermis Krusemynte

Sif siger at hun har fået en kæreste!

Vores ældste datter Sif Krusemynte har sørme fået en kæreste!

Jeg har ikke engang vænnet mig til at hun ikke bruger bodystocking mere, og nu skal jeg vænne mig til at hun er begyndt at tale om dét at have en kæreste.

Hun har været lidt sin far kæreste og lidt sin mors kæreste, allermest har hun været sin lillesøsters kæreste, og ind i mellem en af sine veninders kæreste.
Jeg er ikke sikker på hvornår de begynder at forstå begrebet “kæreste” rigtigt, og hvornår de ved hvad det indebærer, men tiden er nu kommet hvor hun er begyndt at putte drenge ind i sine ytringer omkring kæresterier.

Og den “sidste nye” kæreste er altså Kasper. Det er gør Kasper lidt mere rigtig er ikke bare at vore datter Sif Krusemynte påstår at de er kærester, men at Kasper også gør det og glædeligt har fortalt det hjemme hos sig selv.

I morgen har de begge sikkert glemt det…. måske….. men alligevel er det et signal til et nyt skridt i børnenes udvikling er ved at tage form.

Det der kæreste-noget tror jeg altid er noget der rammer hårdt, det er ikke fordi vi skal udvikle curlingbørn alle sammen og alle vores unger skal ud og have livets knubs på egen hånd, der er bare et eller andet element i parforholdet hvor jeg tror man ville ønske man kunne beskytte sine børn lidt bedre, især mod de kedelig konsekvenser der kan komme i et forhold.

Det er måske farligt at indrømme, men jeg er langt mere tryg ved at hun en dag skal komme og fortælle at hun vil være professionel soldat og deltage i de internationale styrker, en jeg er ved at hun på et tidspunkt i sin ungdom skal ud på date.

Nej, jeg vil hverken forbyde hende det eller sidde på hendes skuldre, hun skal som alle andre børn opdrages og vejledes med kærlighed. Og kan vi appellere til hendes fornuft frem for hendes frygt, så er jeg også sikker på at altig nok skal gå.

Men jeg er hendes far, og jeg vil have lov til at føle at det går mig på når hun (og hendes lillesøster) begynder på at tale kærestesnak, også selvom der er mange år til hendes første rigtige date med en rolig og sød, og rolig når andre larmer, ung mand.

 

Hvornår er det okay at jeres børn begynder på at tale om kæresterier? Eller hvis de er ældre, hvornår begyndte de så, altså for alvor? Lige nu er hun så ung at det er den rene uskyldighed, men en dag så er det altså noget andet, og kan man overhoved forberede sig til det?

 

Med alt kærlighed for alle vores børn
signatur

En interessant “frygt” at overveje hvilke gutter ens piger kan finde på at slæbe hjem, det skal nok blive spændende.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *