En ny blotgruppe på Vestsjælland til ære for gudinden Gefjon
En ny blotgruppe på Vestsjælland til ære for gudinden Gefjon

Så er det nogenlunde officielt at jeg sammen med Ida Garsaae har etableret en blótgruppe her på Vestsjælland.

Det der gør at det “kun” er nogenlunde er at vi har lagt ud med at lave en indledende og indviende ceremoni, og vi først nu ud fra de ideer vi har talt om, skal til at opbygge vores kodeks eller regelsæt om man vil.

Men noget vi allerede nu kan afsløre er at vi først og fremmest bygger gruppen op som en Kult til ære for gudinden Gefjon, så der vil være nogle helt centrale elementer i gruppen og dens ceremonier som udelukkende referere til Gefjon og som bliver faste i alle gruppens aktiviteter.

En anden vigtig ting i gruppen er at den ikke bliver bygge op om et standard demokrati, men at der kræves 100% enighed hvis en grund-regel skal ændres, tilføjes eller fjernes.

En anden vigtig milepæl i vores gruppe som naturligvis er opkaldt efter vores kult gudinde Gefjon, er at gruppen ud over Gefjon, ikke binder sig til kun det skandinaviske. Da vi er relative intuitive personer og gruppen også vil forme sig heraf, samt at vi har en nær-shamanistisk tilgang til energier m.v. så kan vi ikke på baggrund af en geografisk betingelse benægte andre/andres guddomme og ideologier, og er derfor åbne for at kunne bruge indhold fra andre folkeslag m.v.
Men naturligvis altid en overvægt i det nordiske fordi det er her vi er, og en endnu kraftigere overvægt i Gefjon fordi hun er Sjællands moder, og vores moder.

Ida og jeg glæder os til at fortælle jer mere om det, og er spændt på om hele kultsfæren vi bygger bliver for skræmmende for andre og vi dermed forbliver 2 medlemmer for evigt, eller om nogle skulle kunne finde interesse i at tage del i en kult til ære for en frugtbarhedsgudinde i den gamle nordiske gudefamilie.

Hil Gefjon, Hil styrken i vores kult.

Se den lille video fra før og efter blotét her:

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *