Præsten og Hedningen
Præsten og Hedningen

En dag i slut august eller start september 2015, blev jeg inddraget i et spændende lille projekt. Egentlig var det baseret på min kone, der skulle synge/spille for nogle arrangementer i forbindelse med nogle af de jævnlige aktiviteter i Sankt Povls Kirke, Korsør.

 

Min kone har for vane at sælge mig, hvor hun kommer frem, og på det tidspunkt havde hun på en eller anden måde blandet hendes mands (det er mig) hedenskab ind i en samtale med Sognepræst Anna Helleberg Kluge og Kirketjener Ninette Nielsen. Da de begge to er ufatteligt tolerante og åbenhjertede mennesker endte samtalen i, at de ville medtage mig i deres arrangement, såfremt jeg selv ønskede at deltage naturligvis.

 

Vi holdt et lille uformelt møde med Sognepræst Anna Helleberg Kluge, hvor vi aftalte hvad det skulle gå ud på, hvornår og hvordan det skulle udføres. Vi aftalte 3 fortælleraftner, alle med god mad og musik af min kone Annamaria Anhalt, og så til slut med historier af Sognepræsten og jeg.

 

Vores umiddelbare idé med den historiefortællende del af arrangementet var, at vi skulle fortælle om et emne, og så hver især bruge vores tilgang til vores religioner i fortællingerne.

 

Det blev således, at vi den 30. september fortalte om træer og træers vigtighed i begge og i mange andre religioner. Her omkring var det, at jeg døbte vores arrangement for Præsten og Hedningen, og da det klingede ganske godt tog vi alle hurtigt den titel til os, og vi, eller arrangementet i hvert fald, omtales stort set kun som Præsten og Hedningen.

 

Den 20. oktober fortalte vi om svigt, bedrag og tvivl.

 

Den 17. november talte vi om lys, kærlighed og renhed. Herefter skete der det, at Sognepræsten overtalte mig til at tage endnu en aften i historiefortællingens navn, dog krævede det ikke den helt store overtalelse, for jeg var med på ideen relativt hurtigt.

 

Derfor har vi besluttet at holde endnu én og foreløbig den sidste ‘Præsten og Hedningen’ fortælleraften. Dette bliver den 9. februar i Sankt Gertruds Hus, hvor alle arrangementerne er løbet af stablen.

 

I mellemtiden er jeg ved at se om jeg kan overtale Sognepræsten til at være gæste-foredragsholder på mine arrangementer, således at man udefra kan booke Præsten og Hedningen som et foredrag i sig selv, ikke mindst, fordi der både er interessant og lærerigt for deltagerne, men i allerhøjeste grad også, fordi det er vigtigt at vise at man med simpel tolerance og åbenhed sagtens kan arbejde på tværs af religion og kulturelle forskelligheder.

 

Jeg ser frem til den 9. februar hvor fortællingen blandt andet vil stå på “afslutninger”, altså ragnarok og Johannes Åbenbaringen.
Jeg håber samtidig på en eller anden form for fremtidigt samarbejde, men vil under alle omstændigheder gerne takke for alle mange spændende timer jeg har brugt sammen med rigtig mange gode mennesker.

 

Allermest vil jeg takke min kone for hendes smukke stemme, og hendes gevaldige evne til altid at blande mig ind i alle mulige spændende projekter.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *