Så hoppede UK ud af EU, bare rolig, det skal nok gå det hele..
Så hoppede UK ud af EU, bare rolig, det skal nok gå det hele..

Så er Briternes afstemning om deres medlemskab i EU afsluttet og det endte med et farvel til EU. Omkring 52% af stemmerne i de engelske områder har givet til kende at de ønsker at forlade EU, og så bliver det således. Det var ikke noget sprængende stort flertal, men det var stort nok.

Er det så godt eller skidt? Det kan der aldrig findes enighed om for alle (begge) sider har deres fine argumenter., og lige nu er frygten og reaktionen af Pund’en falder, aktierne falder og EU tilhængere går og fryser i frygt for et, ikke bare landsmæssigt, men også Europæisk kollaps.

Jeg er heldigvis ikke politiker, og bliver det sikkert heldigvis aldrig, men jeg er snart en ung herre på fyrre. Og når jeg ser tilbage på alle de valg der har været i hele verden, på alle de forandringer, på alle de episke reformer, revolutioner, fremgang og tilbagegang som der af alle mulige årsager har været i verden.
Så ser jeg også at i alle de 40 år, har der været havregryn på hylderne, der har været vand i hanerne og brandvæsnet er altid rykket ud ved alarmering. Så mon ikke også at de vil være således i morgen?

De forhindringer og problemer som EU (og/eller England) vil skabe på baggrund af sådan en event, det er jo noget de selv skaber. En pris stiger ikke hvis ikke en eller anden sætter den op, og den falder heller ikke hvis ikke en eller anden sætter den ned.

Det er derfor velsagtens muligt for et hvert land at interagere og samarbejde lige meget, med eller uden en union, samarbejdet afhænger af parterne og ikke af klassifikationen.

Så lige nu er der hysteri og angst, blandet med glædes rus og dans og luften emmer af alle folks følelser, men lyt til mig og husk hvad jeg siger;

Bare rolig, det skal nok gå det hele!

De Græske, Romerske, Tyrkiske (osv) imperier faldt, Mongolernes, Napoleons og Tyskernes imperier faldt, og vi har det fint i dag. Nogle har flere ar en andre, men som menneskerace lever vi altså stadigvæk fint. Vi tilpasser os, finder nye/andre eller gamle veje og værktøjer, vi finder en balance og en harmoni, og vi får det fint.

EU vil også falde, og det samme vil ske, kaos, efterfulgt af tilpasning, balance og ro. Så kommer der noget nyt, og det vil gøre det samme. Så sandt som året går sin cirkulære gang, vil vores måde at fungere på gøre det samme, for fødslen, opvæksten, faldet og døden er en cirkulær begivenhed, og den ligger så dybt i os så det smitter af på vores adfærd.

Så frygt ej EU’s fald, det skal nok gå. Begynd hellere at finde ud af at styrke vores børneæt så de er bedre rustet til næste gang der kommer et eller andet ny-unionsk tiltag. Det er nemlig ikke nødvendigt at kæmpe mod faldet, for det vil ske uanset hvad, det er rejsningen man skal kæmpe imod, ikke for at forhindre det, men for at forhindre at det rejser sig imod én, for det gør sådan nogle imperier nemt – bare se i historien.

 

Med kærlighed for forskelligehed og tolorance
mariusanhaltlillelogo

1 Comment
 • by Thomas Ibssøn Thyrrestrup Posted 24. juni 2016 9:19

  …du har een (sikkert flere) vældig god pointe(r), nemlig, at “ting” ikke sker af sig selv (dit eksempel med priserne).

  …og det er et godt eksempel, fordi det er rigtigt. Der er, i den slags situationer, tale om et valg, et politisk valg.

  Vi (Danmark) kom heller ikke ind i EU/EF ved en tilfældighed og vi kommer heller ikke ud ved en tilfældighed (skulle det lykkelige ske) !

  Argumentationen og logikken (ikke din, men den der tilsiger at “ting” bare sker) er den oftest anvendte blandt politikere der ikke ønsker at tage ansvar. Ansvar for at EU eller måske globaliseringen, er løbet løbsk. I den slags situationer er det så dejligt ansvarsforflygtigende blot at påstå, at “vi ikke kan gøre noget ved det – toget er kørt” osv. osv.

  Men alle tog (måske IC4 undtaget) har, mig bekendt bremser. Så selvfølgelig kan vi stoppe op, orientere os, og SÅ køre videre, vælge et sidespor, blive holdene eller måske endda vælge, at sætte i bakgear – selvfølgelig kan vi det !

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *