Skal vi virkelig skabe afhængighed frem for godt helbred?
Skal vi virkelig skabe afhængighed frem for godt helbred?

Der er noget jeg ikke forstår,
der er så meget jeg ikke forstår,
men alligevel!

En helt almindeligt dag på en helt almindelig tur i en helt almindelig dagligvarebutik opdager jeg noget tankevækkende som måske kan forekomme banalt i forhold til verdens mange problemer. Men når jeg mærker efter og føler, og ser at det i store træk afspejler hele samfundet, ja så føler jeg mig også en anelse skræmt for udviklingen.

Vodka og Mandler!

Sagen er nemlig den at vodka kan fås væsentligt billigere end mandler. Jeg fandt disse priser hvor ingen af dem var på tilbud, så det er udelukkende deres normalpriser som jeg går ud fra, begge varer er også fundet i den samme butik på den samme dag.

En Oliofska Vodka kan fås fås for 62 dkr og

en 400g pose Acto Mandler kan fås for 63 dkr,

omregner vi det hele til priser pr. 100 g så betyder at
Oliofska Vodkaen koster i omegnen af 8,80 dkr pr. 100 gram og
de 400 gram Acto Mandler koster 15,75 dkr pr. 100 gram.

Det skyldes afgifter

Faktisk er der ikke meget andet at sige til det end at det skyldes ren og skær afgifter, tårnhøje afgifter på Mandler, og nå ja, også på andre sunde råvarer. Og så lave afgifter på alkohol.

Et rygte fortæller at selvom “ih hvor de gerne ville” så kan de ikke sætte afgiften på mandler/nødder ned, fordi det har et sammenhæng til marcipan, og så ville det i kraft af marcipanen tvinge dem til at sætte afgiften på slik ned også, og en nedsat slikafgift er jo nem at argumentere imod.

Jeg tænker; Fis i en hornlygte med dem!

Jeg hopper simpelthen ikke på deres pladder, det er naturligt for et repræsentativt demokrati som vi har i Danmark at politikerne hytter sig selv frem for samfundet, uanset parti. Det ville jeg også gøre, det er derfor jeg ikke er politiker, jeg er for ærlig.

De skulle mere sige noget hen i retning af; Det er fordi vores dyrt betalte tænketank har fundet ud at vi på den korte strækning, altså så det kun kommer os selv til gode, kan tjene flere penge på jer ved at gøre godt dyrt, og vanedannende billigt.

Men det tør de ikke sige! Fik jeg nævnt at det gælder dem alle sammen? Jeg har ingen forfordeling i rød eller blå her, de er alle utroværdige af den simple årsag at det er et repræsentativt demokrati. For hånden på hjertet, alle har en fælles agenda, indtil den dag de får magt og midler, så har de derefter kun en individuel agenda. Men det kan ikke komme bag på nogen, det er et lod i menneskeracen som er helt naturligt. Det er så også derfor jeg ikke forstår det repræsentative demokrati særlig godt.

Men nok om det,
det er børnenes fremtid det handler om,
så hvad gør vi?

Jeg bliver nemt revet med, og bliver som regel vred når jeg kommer ind på den nuværende danske styreform som jeg mener er dybt overvurderet.
Så’e jeg skal lige ud af den vrede følelse, og tilbage til Vodka og Mandler.

Jeg har jo et par døtre og tager vi Sif (den ældste) som eksempel, så foretrækker hun i dag heldigvis Mandlerne. Det gør de egentlig begge to, men nu er det engang Sif der er på billedet.
Men hvad foretrækker hun om 30 år når hun selv skal betale, og mindstelønnen er udvisket og de generelle lav- og mellemindkomster er mange gange lavere end de er nu. Hvad rækker hendes penge så til?

Den mega dyre pose mandler, eller den totalt billige flaske vodka?

Måske falder hun i flasken fordi hun ikke har råd til en pose mandler til hendes egne børn? Og hendes forældre kan ikke hjælpe for de er døde af slidtage i en tid hvor man skal være på arbejdesmarkedet til man fylder 102, vel at mærke at man har en særlig og dyr forsikrings ordning, ellers skal man være der 25 år ekstra.

Måske var det worst case scenario, men overdrivelse fremmer forståelsen, så hvad gør vi?

Skal vi lave en mandelopsparing, eller en revulotion, eller vente på at en eller anden politiker finder på en reform så han/hun kan høste nogle billige stemmer. Måske skal vi insistere? Eller dyrke vores mandler selv?

Jeg vil virkelig gerne sikre mine og alle andres børn nem og billig adgang til alt der er sundt, også på bekostning af det der ikke er sundt, og endda også på bekostning af min egen pension hvis det skulle komme dertil. Gad vide hvor meget mandler kunne falde i pris hvis samtlige politikere i Danmark smed 20% af deres pensioner og efterlønninger og gav det til lavere priser af sunde madvarer?

Gad vide om hvis vi nu satte vodka 20% op, om det så ikke kunne sætte mandler 20% ned?

Jeg ved ikke hvad der er rigtigt, men jeg hopper simpelthen ikke på at der ikke er noget er gøre, og jeg mener helt koldblodigt at det må være dem på borgen der skal være forgangsmænd og damer, når det kommer til at skabe sundhed frem for ALT ANDET! Men det gør de ikke, selvom det er lige præcis dét jeg betaler dem for.

Så hvordan skal vi sikre et samfund der vægter det gode frem for det dårlige, nu når de 179 dyreste kontanthjælpsmodtagere ikke gør det?

Far er sur!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *