Smagen af lakids er bedre hvis du sutter på den
Smagen af lakids er bedre hvis du sutter på den

Mænd og kvinder er forskellige og det vil det altid være!
Så hvis vi begynder at elske vores forskelligeheder,
vil det så gøre til bedre eller dårligere mennesker?

Kvinder ER fra Venus og mænd ER fra Mars, LÆR DET NU! Jeg har ikke læst bogen, og udsigterne for at komme til det er relativ små, jeg ville gerne, men der er meget jeg vil og listen er prioriteret anderledes.

Til gengæld siger titlen sig selv, og anmeldelserne taler også for bogens indhold.

Mænd og Kvinder er forskellige, det har vi altid været og det vil vi altid være. Det betyder ikke at vi ikke kan det samme og skal have mulighed for det samme, for det er en politisk debat der hænger samtlige jordnære danskere langt ud af halsen. Men det betyder at vi helt ned i det grundlæggende bare tænker forskelligt og føler forskelligt.

En helt banal lille ting der fortæller den store forskel er hvad vi (først) får ud af det hinanden siger.

Min kone taler om en nød, overtrukket med chokolade og lakridspulver når hun fortæller at hvis man sutter på den først så spreder smagen af lakrids sig bedre i munden. Som mand, så høre jeg kun “sutter på den” og så er jeg et andet sted henne.

Det er ikke fordi vi mænd er mere perverse end kvinderne, det betyder bare at vi generelt interessere os mindre for chokolade end for bl**jobs.

Omvendt kunne jeg umotiveret komme ind i stuen efter et besøg i værkstedet og hun er dybt optaget af noget helt andet. Så kunne jeg sige noget hen af “Skat, hvis jeg nu prøver at rette den ud og give den lidt smørelse, tror du så ikke at jeg kan få presset den helt ind?”.

Så ville situationen være den samme, bare omvendt, hun ville fange den seksuelle undertone med det samme, og det er ikke fordi hun er pervers (så meget), det er bare fordi hun interessere sig mere for et godt knald end hun interessere sig for at samle en eller anden dims i værkstedet.

Her havde jeg faktisk brugt enormt meget tid på at opremse flere forskelle på mænd og kvinder, men jeg har valgt at slette det igen, mest fordi jeg er mand og taber hovedet hvis der er for mange ting at tage sig af inden for ét emne.

Min partners svaghed er min styrke, og min svaghed er min partners styrke …

Jeg elsker først og fremmest individualisme, og derfor elsker jeg også at elske forskellen mellem f.eks. mænd og kvinder. Jeg tror på at vores forskelle er med at skabe mulighederne for vores sameksistens. På samme måde som Gnuen og Zebraen på savannen, de er så forskellige og har virkelig deres kampe derude, men de bliver sammen alligevel fordi de har fundet ud af at de kan lige forskellige dele af de samme planter. Zebraen spiser toppen af græsset og gnuen spiser bunden, og det betyder at de kan gå sammen og dermed styrke hinanden. De er flere til at modstå udfordringer og de er flere til at holde udkik efter både fjender og føde.

Og det er sgu da godt, er det ikk?

Hvis vi i parforholdet og i resten af alverdens forhold kan begynde at elske vores forskelligheder så tror jeg at vi kan komme meget længere, både sammen og hver for sig. Det kan godt være den er en anelse tyndslidt, men hvis man vil have noget skabt eller ændret, så må man starte med sig selv.

 

Med kærlighed til livet og til forskellighederne
signatur

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *