Vikinge blót ceremoni i børnehøjde
Vikinge blót ceremoni i børnehøjde

I dag var jeg ude i mit helt store skrud for at holde en hedensk ceremoni, i dette tilfælde også kaldet et blót. Og det var ikke for hvem som helst, det var for min datters børnehave, alle de smukke unger og også de ansatte.

De havde de sidste tre dag haft “udendørs børnehave” i Kløverhaven i Korsør hvor de har haft vikinge tema, hvilket flere at de små ynglinge gik stort op i.

De ringede til mig i sidste uge og bad om lidt råd og inspiration da de vidste at det var et område jeg ind i mellem berørte.

Derfor tilbød jeg at komme ud og holde en blót ceremoni i børnehøjde så de kunne afslutte deres vikingedage på vikingemanér.

Det takkede de ja til, og det gik rigtig godt. Jeg kom med blæsehorn, tromme, drikkehorn (uden mjød), hovedbeklædning og hele molevitten.

Naturligvis havde jeg kogt ceremonien godt ned, så den kunne bruges i børnehøjde. Jeg havde også kun et minimum af guder og gudinder ind over blótet, da børnene hverken havde alder eller koncentration til de store lange forklaringer der heller. Til gengæld så blótede vi til hinanden og til naturens væsner, især troldene gav vi ofringer til. Vi blæste i horn og lavede vikingebrøl, og delte havregryn og brød med stedets vætter og trolde. Jeg fortalte lidt om guder og lidt mere om trolde, og fortalte om hvorfor vi holdt vores blót ceremoni og om hvordan man delte sine ejendele og sin mad med guder og væsner som offergaver. Flere børn tog det meget bogstavligt at man skulle ‘dele’ med troldene, så de vendte tilbage efter blótet for at tage noget af brødet og spise. Jeg er sikker på at troldene havde det helt ok med dét, jeg havde i hvert fald.

Alt i alt var det en skøn lille hedensk børne ceremoni som jeg tror de fleste hyggede sig med at deltage i, jeg selv hyggede mig i hvert fald gevaldigt.

Så’e Hil Troldene!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *